Bakom ”Girl laying down”

Ni är flera som vill veta mer om hur jag tänkte när jag gjorde den här bilden och jag hoppas att genom denna ”bakom kulisserna” kunna berätta lite mer, men som vanligt också bjuda på lite tekniska detaljer.
Det jag fastnade för först med den här låten var, som jag antydde i bildens blogginlägg, definitivt takten och känslan i melodin. Det gav mig en idé till en rörelse och färg.
Det andra var textraden ”Counting cracks in the ceiling”,
Någonstans mellan dessa två kom en historia till i mitt huvud. Ett ögonblick i ett litet rum bakom scen tillhörande en showgirl. En paus där tiden står still mellan showen och tankarna. Spetsbandet som faller på överkastet när hon byter om. Gränsen mellan två olika liv, det som är performance och det privata. Det mörka bedagade i kombination med den uttråkade nästan apatiska känslan av att inte vilja vara där och att på något vis övergivit sig själv.

Rent tekniskt är det valen av färgen och materialen som får representera melodin och det ytliga. I bildbehandlingen tillkommer mörkret och speciellt då i vinjetteringen i bildens kanter som står för det dystra och påträngande. Och slutligen är det spetsband som har huvudrollen i bilden, fotograferat ytterligare en gång i närbild och lagt över hela bilden, som blir bildens egna ”cracks in the ceiling”. Jag fotograferade bandet liggande på en vit yta och kunde på så sätt lyfta över och låta bara själva spetsmönstret ”smälta” in i huvudbilden.

Kerstin Skrivet av:

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *