Detaljer

Detaljer är roligt. De ger så mycket. Detaljer som faller på plats är det som lyfter en bild från bra till riktigt lyckad. När jag planerar en bild och får upp en idé i huvudet ”ser” jag den ofta tydligt och detaljrikt. Jakten på att få de detaljerna så exakta som möjligt kan ibland ta lite tid, framförallt till mina egna projekt. Som ett exempel så byggde jag mina egna ramar till bilderna jag ställde ut i slutet på min utbildning, allt för att få det exakt som jag ville. Just det ska jag inte göra om. Det blev bra och som jag tänkt men det gäller att välja sina strider. Det kan också finnas yttre omständigheter som gör att det inte alltid går att få till alla detaljidéerna, det kan vara en deadline eller att det är saker som helt enkelt inte går att fysiskt uppnå.
Men ibland blir det som på bilden till detta inlägg.
Jag hade en så tydlig bild av de genomskinliga tärningarna med svarta prickar som jag sett någonstans och ville ha just sådana till ett kommande projekt. Efter att ha sökt med ljus och lykta genom halva internet tvingades jag konstatera att genomskinliga tärningar med vita prickar är så nära jag skulle komma. Första frågan jag ställde mig var ”fungerar det ändå, är det nära nog?”. Nej, det var det inte. Andra frågan var ”hur löser jag detta?”. Och det var i den problemlösningen jag fann mig själv sitta med nagellack och måla i prickarna med svart. Tärningarna är nu precis som jag vill ha dem.
Om bilderna och projektet blir som tänkt återstår som alltid att se, men jag vet att detaljerna och därmed förutsättningarna finns där.

Kerstin Skrivet av:

En kommentar

  1. Agnese
    september 7, 2016
    Reply

    ” Snygga tärningar, Kerstin” låter inte helt rumsrent 😉 Häftigt att tillverka din egen rekvisita! Och jag gillar suddigheten i kanterna. Det känns glamouröst på något vis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *