Intet är som väntans tider

Än får ni hålla er till tåls lite till.
För innan jag avslöjar vilken som är den första låten jag valt är tänkte jag berätta lite om hur arbetet bakom sett ut.
Projektet är igång och det känns mycket bra att äntligen vara på väg. Ni har verkligen önskat jättespännande låtar. Det är låtar från flera olika genrer och en blandning av låtar jag har och inte hört tidigare. Vissa låtar har jag hört så många gånger förut att jag nog inte skulle ha valt att lyssna på dem igen frivilligt men såna önskningar är också tillåtna.
När önskeperioden var slut satta jag ihop en playlist av samtliga inkomna låtar för att alltid ha de lätt till hands. Jag gått igenom låtarna en och en, kollat upp texten till vissa och känt efter hur inspirationen känts. Jag har blandat att lyssna aktivt på låtarna, haft spellistan i bakgrunden när jag jobbat med annat och i lurarna när jag åkt tunnelbana. Allt för att ge inspirationen alla möjligheter att slå till.

Det är fler av låtarna som givit mig tydliga bildidéer vilket är väldigt kul. Det är på den nivån att om jag hade varit tvungen känner jag att jag hade kunnat göra en bild till varje. Men nu är det inte så projektet ser ut.
Kanske blir det bilder av någon mer av låtarna framöver, det återstår att se. Jag har en till bildidé jag tänkt prova.
Om inget annat så kommer det snart en ny omgång med möjlighet att önska låtar.

Eftersom jag inte vill avslöja än vilken låt det är jag valt är det lite svårt att berätta exakt hur jag arbetat. I stora drag så har det varit fem steg efter det att låten var vald. Jag började med att göra en lätt skiss över hur jag vill ha bilden. Själva skissen kan jag inte riktigt visa än för att inte avslöja något men jag intyga att det är en mycket enkel skiss med bläckpenna på en vit papperslapp. Skissen gör jag mest för att ha som fokus under resten av processen och för att kunna visa om jag behöver hjälp av någon annan vid t.ex. själva fotograferingen.

Nästa steg är att hitta en miljö som passar. Jag fick upp en tydlig bild av en miljö men den var tyvärr inte praktiskt möjlig så jag fick leta efter en annan plats med samma förutsättningar och känsla. Jag hade en idé, åkte dit och tog några snabba skissbilder med mobilen.

Till den här bilden behövde jag tillverka egen rekvisita. Ibland använder jag saker jag redan har eller saker jag kan köpa men ibland får jag tillverka saker själv. Just i detta fall var det inget komplicerat så jag köpte material och pysslade loss. Ni kan se en ledtråd i bilden till detta inlägg.

Själva fotograferingen skedde en kväll när det var så lite förbipasserande som möjligt på platsen. Jag fick tillfälle att för första gången använda mitt nya stativ i ett extremläge, mycket lågt nere på marken. Den möjligheten var en av anledningarna till att jag valde just det stativet så jag är mycket nöjd.

Det sista steget är att ladda in mina bilder, göra urvalet utifrån vilken som är den absolut bästa bilden av de jag tog, och bildbehandla den i Photoshop för att förstärka känslan jag vill ha i den.

Nu återstår bara några sista detaljer sen kommer bilden upp här på bloggen.

Kerstin Skrivet av:

Bli först att skriva en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *