Stranger in a strange land

En låt av Iron maiden, en helt annan låt av Thirty seconds to mars. En av U2, en av Barbra Streisand.
En science fiction-roman från 1961.
Och nu mitt fotoprojekt.

Musik är en ständig inspirationskälla för mig. Många av mina tidigare projekt har fått egna soundtracks i form av musik jag lyssnat på intensivt under tiden jag jobbat med bilderna. I vissa fall har jag till och med haft hörlurar med en eller två låtar på repeat under tiden jag fotograferat för att få med mig känslan från musiken.
När jag lyssnar på musik får jag ofta visuella tankar och det är dessa jag nu vill visa.

Det är här jag vill bjuda in er. I Stranger in a strange land vill jag lämna makten över musiken till er. Jag vill veta vilken låt du vill se som en bild. Ett visuellt ”Ring så spelar vi”.
Tanken är också att ni ska få följa med mig i processen när bilderna blir till. Från din låtönskning till min idé och tankar och vidare till den färdiga bilden.

Detta är en idé jag har sugit på länge och nu ska den bli verklighet.
Rent praktiskt så fungerar det så att ni skriver en låtönskning till mig. Antingen som en kommentar här i bloggen, på min facebooksida eller via mail. Jag samlar ihop de låtförslag jag fått och sållar fram en eller ett par som jag lyssnar in mig på ordentligt och sedan gör en bild av. Sen är det dags för nästa omgång.

Kerstin Skrivet av:

9 Comments

 1. Linus
  januari 4, 2017
  Reply

  Smoke on the water!

 2. Cissi
  januari 5, 2017
  Reply

  Bohemian rhapsody! Hade varit galet kul att de den tolkad i bild.

 3. Magnus R
  januari 5, 2017
  Reply

  Angel of Music från Phantom of the Opera (Original London Cast)

 4. Agnese
  januari 8, 2017
  Reply

  Lite förlåt på förhand, men Cotton Eye Joe av Rednex! Skulle vara sjukt spännande att få veta vad du ser till den!

 5. Leif Olsson
  januari 9, 2017
  Reply

  Vilket spännande projekt! Jag föreslår ”Money, It’s pure Evil” -Bigelf.

 6. Hanna
  januari 9, 2017
  Reply

  Silencer av Susanne Sundfør! Den är som gjord för att bli en bild, så vacker och suggestiv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *